Bio

Voor een autobiografie ben ik nog veel te jong. Als iemand dan toch meer over mij wilt weten, dan doet mijn (her en der aangepaste) cv daarvoor waarschijnlijk nog het beste dienst. Dus voilà!

In mijn omgeving sta ik bekend om mijn passie voor de dingen die ik doe. Als ik me ergens op stort, dan doe ik dat met volle overtuiging en focus.

Als CEO van kollekt.fm – een muziek-startup die ik mede opgericht heb in 2013 – heb ik een hoop geleerd over het runnen van een bedrijf. Naast zaken zoals verkoop, productontwikkeling, management en recruitment was het juridische gedeelte geheel mijn verantwoordelijkheid. Ondernemer zijn heeft me gemaakt tot wie ik ben: iemand die met volharding en vanuit eigen initiatief dingen op kan zetten en daarbij het maximale uit een team wil halen. Ik probeer mezelf te omringen met mensen die beter zijn dan ik om zodoende te kunnen groeien.

Als ik niet aan het werk ben vind ik het heerlijk om te wind-/kitesurfen, skiën, klussen of om (het liefst met een bordspel) tijd door te brengen met vrienden en familie.

Werkervaring

kollekt.fm
Oprichter & CEO van oktober 2013 tot oktober 2017

Ik heb jarenlang leiding gegeven aan het mede door mij opgerichte kollekt.fm. Onder mijn hoede heeft het bedrijf het juiste businessmodel gevonden, genoeg klanten binnengehaald en de nodige investeringen aangetrokken om levensvatbaar te zijn.   Hierbij was ik direct verantwoordelijk voor sales, legal, PR, fundraising, recruitment en team management. Ik heb ervoor gezorgd dat het bedrijf aangesloten werd bij prestigieuze accelerators zoals Rockstart en BlackBox (Sillicon Valley). Uiteindelijk is door een meningsverschil de samenwerking tussen mij en mijn medevennoten geëindigd.

Studentenvereniging DERM
Bestuurslid Public Relations van augustus 2010 tot oktober 2011

Gedurende mijn bachelorstudie ben ik lid geweest van studenten-funsportvereniging DERM (meer dan 400 leden). Behalve de vele commissies waar ik in gezeten heb, ben ik ook geselecteerd als één van de 6 bestuursleden van de vereniging in 2010. In mijn jaar heb ik een succesvol festival neergezet voor meer dan 1000 bezoekers en verdubbelde ik de sponsorinkomsten door efficiënt voorraadgebruik.

Bijbanen

Ik begon al jong met werken. Hieronder een korte opsomming van banen die ik naast mijn opleidingen gehad heb:

2018-heden: buitengriffier bij rechtbank Midden-Nederland
2003-heden: Zeil- en windsurfinstructeur bij Zeilschool Aalsmeer
2012-2013: Secretariaatsmedewerker bij Axon Advocaten
2012-2013: Privéchauffeur bij Zapp Studentenchauffeurs
2007-2008: Huishoudelijke thuiszorg via Flexicura
2006-2012: Promotiewerk & fondsenwerving bij diverse bureaus
2003-2007: Keukenhulp bij Trattoria Delizia in Heemstede

Vrijwilligerswerk

Op mijn 18e ben ik in Zuid-India een weeshuis en school voor Dalit (onaanraakbare) kinderen gaan helpen. Als student heb ik veel vrijwilligerswerk bij mijn vereniging gedaan. Daarna is mijn aandacht verschoven naar de problemen met onze ‘plastic soep’; ik ben momenteel websitebeheerder van The Great Bubble Barrier (winnaar Postcode Loterij Green Challenge). Daarnaast ben ik vrijwilliger bij D66, waar ik tevens lid ben van de werkgroep mensenrechten in Amsterdam. En zo nu en dan help ik mensen uit mijn omgeving die in de knoop zitten en ondersteuning nodig hebben bij hun administratie.

Opleiding

Momenteel volg ik een master strafrecht aan de Radboud Universiteit. Strafrecht is het recht waarmee ik van huis uit opgegroeid ben. Mijn moeder, Madeleen Wesseling († 2014), was jarenlang strafrechtverslaggeefster bij het ANP en produceerde gedurende een lange tijd de rechtbankrollen. Deze documenten maakten het voor journalisten uit heel Nederland eenvoudig om te zien welke strafzaken relevant waren om te bezoeken. Als kind hielp ik haar bij het verzenden van die rollen, en het bevlogen karakter van mijn moeder zorgde ervoor dat ik al jong een passie ontwikkelde voor strafrecht. Ik ben ontzettend blij met de beslissing om die passie alsnog de aandacht te geven die het verdient.

Master of Laws (LLM)
Vrije Universiteit Amsterdam van september 2013 tot september 2014
– Specialisatie in Internet, Intellectueel Eigendom & ICT met een gemiddeld cijfer van 7.6 (master afgerond als bestuurder van kollekt.fm).
– Mijn scriptie over de legitimiteit van online platformen die voornamelijk gebruik maken van embedded content / hyperlinks kreeg het cijfer 8

Bachelor of Laws (LLB)
Vrije Universiteit Amsterdam van september 2008 tot september 2013
– Bachelorscriptie over de ZSM-strafbeschikking van het Openbaar Ministerie

Cambridge English: Advanced (CAE)
University of Cape Town van september 2007 tot januari 2008
– Overall exam grade: A

Middelbare school: profiel Economie & Maatschappij
Hageveld College, Heemstede van september 2001 tot juni 2007