Bio

Voor een autobiografie ben ik nog veel te jong, en zal ik wellicht nooit oud genoeg zijn. Als iemand dan toch meer over mij wilt weten, dan doet mijn (her en der aangepaste) cv daarvoor waarschijnlijk nog het beste dienst. Dus voilà!

In mijn omgeving sta ik bekend om mijn passie voor de dingen die ik doe. Als ik me ergens op stort, dan doe ik dat met volle overtuiging en focus.

Als CEO van kollekt.fm – een muziek-startup die ik mede opgericht heb in 2013 – heb ik een hoop geleerd over het runnen van een bedrijf. Naast zaken zoals verkoop, productontwikkeling, management en recruitment was het juridische gedeelte geheel mijn verantwoordelijkheid. Ondernemer zijn heeft me gemaakt tot wie ik ben: iemand die met volharding en vanuit eigen initiatief dingen op kan zetten en daarbij het maximale uit een team wil halen. Ik probeer mezelf te omringen met mensen die beter zijn dan ik om zodoende te kunnen groeien.

Als ik niet aan het werk ben vind ik het heerlijk om te wind-/kitesurfen, skiën, klussen of om (het liefst met een bordspel) tijd door te brengen met vrienden en familie.

Werkervaring

kollekt.fm
Oprichter & CEO van oktober 2013 tot oktober 2017

Kollekt.fm was oorspronkelijk opgericht als muziekplatform voor het algemene publiek. Mettertijd beseften we dat dit geen houdbaar businessmodel was. Onder mijn leiding is toen Atmosphere (getatmosphere.com) opgezet: een muziekdienst die specialisten verbindt aan bedrijven die goede muziek nodig hebben voor hun filialen. Hierbij was ik onder meer verantwoordelijk voor:

– Fundraising, financiën, legal, sales, PR, recruitment en teammanagement
– Honderden gesprekken met (potentiële) gebruikers en klanten
– Productontwikkeling: wire-framing en design
– Sales: binnenhalen van een groot deel van de sterke launching customer base
– Opstellen en uitdragen van een visie voor het bedrijf
– Realisatie van samenwerking met prestigieuze accelerators: finale Seedcamp, deelnemer Rockstart en Blackbox.vc
– Binnenhalen van een pre-seed investeringsronde alsmede een Europese subsidie

Studentenvereniging DERM
Bestuurslid Public Relations van augustus 2010 tot oktober 2011

Gedurende mijn bachelorstudie ben ik lid geweest van studenten-funsportvereniging DERM (meer dan 400 leden). Behalve de vele commissies waar ik in gezeten heb, ben ik ook geselecteerd als één van de 6 bestuursleden van de vereniging in 2010.

– Het eerste DERM-festival voor meer dan 1000 mensen werd onder mijn leiding succesvol georganiseerd
– Bestuurslid van twee zeskoppige commissies
– Verdubbeling van sponsorinkomsten in mijn bestuursjaar

Bijbanen

Werken doe ik al vanaf mijn 14e. Hieronder een korte opsomming van banen die ik naast mijn opleidingen gehad heb:

2003-heden: Zeil- en windsurfinstructeur bij Zeilschool Aalsmeer
2012-2013: Secretariaatsmedewerker bij Axon Advocaten via Axis Group
2012-2013: Privéchauffeur bij Zapp Studentenchauffeurs
2007-2008: Huishoudelijke thuiszorg via Flexicura
2006-2012: Promotiewerk & fondsenwerving bij diverse bureaus
2003-2007: Keukenhulp bij Trattoria Delizia in Heemstede

Vrijwilligerswerk

Op mijn 18e ben ik in Zuid-India een weeshuis en school voor Dalit (onaanraakbare) kinderen gaan helpen. Ik ben momenteel nog betrokken als webmaster voor de website van de stichting. Als student heb ik veel vrijwilligerswerk bij mijn vereniging gedaan. Daarna is mijn aandacht verschoven naar de problemen met onze ‘plastic soep’; ik ben momenteel websitebeheerder van The Great Bubble Barrier (winnaar Postcode Loterij Green Challenge). Daarnaast ben ik vrijwilliger bij D66 en help ik zo nu en dan mensen uit mijn omgeving die in de penarie zitten en ondersteuning nodig hebben bij hun administratie.

Opleiding

Momenteel volg ik een master strafrecht aan de Radboud Universiteit. Strafrecht is het recht waarmee ik van huis uit opgegroeid ben. Mijn moeder, Madeleen Wesseling († 2014), was jarenlang strafrechtverslaggeefster bij het ANP en produceerde gedurende een lange tijd de rechtbankrollen. Deze documenten maakten het voor journalisten uit heel Nederland eenvoudig om te zien welke strafzaken relevant waren om te bezoeken. Als kind hielp ik haar bij het verzenden van die rollen, en het bevlogen karakter van mijn moeder zorgde ervoor dat ik al jong een passie ontwikkelde voor strafrecht. Ik ben ontzettend blij met de beslissing om die passie opnieuw aandacht te geven.

Master of Laws (LLM)
Vrije Universiteit Amsterdam van september 2013 tot september 2014

Specialisatie in Internet, Intellectueel Eigendom & ICT met een gemiddeld cijfer van 7.6 (master afgerond als bestuurder van kollekt.fm).

Mijn masterscriptie over de legitimiteit van online platformen die voornamelijk gebruik maken van embedded content / hyperlinks kreeg het cijfer 8.

Bachelor of Laws (LLB)
Vrije Universiteit Amsterdam van september 2008 tot september 2013

Bachelorscriptie over de ZSM-strafbeschikking van het Openbaar Ministerie

Cambridge English: Advanced (CAE)
University of Cape Town van september 2007 tot januari 2008

Cijfer: A

Middelbare school: profiel Economie & Maatschappij
Hageveld College, Heemstede van september 2001 tot juni 2007